Contra -Urvaste süda

Tuesday, September 06, 2011

Unistades ja realistlikult Eesti jalgpallimeeskonna edasipääsuvõimalustest

Variant 1 Serbia võidab Itaaliat.
Vägagi tõenäoline paraku, sest Serbia mängib kodus ja itaallastel pole midagi kaalul. Sel juhul on 2. koht meil püüdmatult läinud, 3. koha tagaks viik Põhja-Iiriga, sest Sloveenia jõuaks siis võiduga Serbia vastu Eestiga ühtede punktide peale, aga jääks alla, sest Eesti lõi võõrsil Sloveeniale ühe värava rohkem! Eesti võib ka kaotusega Põhja-Iirile 3. koha säilitada, kui Serbia ja Itaalia vastavalt Sloveeniale ja Põhja-Iirile ei kaota. Niipalju hea seis on Eestil praegu, kui 3. koha peale mõelda. Aga selle peale me ei mõtle praegu ometigi, sest on ka …

… Variant 2 Serbia ja Itaalia mängivad viiki. See on kõige lihtsam arvutus, siis peab Eesti kindlasti Põhja-Iirimaad võitma ja lootma, et Sloveenia kodus Serbialt vähemalt 2 punkti röövib. Sellises seisus on samas motivatsiooniküsimus, sest sellise punktiseisuga läheks Sloveenia viimast mängu mängima teadmisega, et rong finaalturniirile on läinud, aga Serbia tahtmine ei saa just väike olla.

Parim variant on kui Serbia Itaaliale kaotab. Ja Eesti lootusi hoiaks viik Põhja-Iiriga siis isegi kõrgemal kui võit! Sest kui Serbia peaks lootuse kaotanud Sloveeniat (kellele sel juhul oleks Eesti püüdmatu) võitma, saavad nad 2. koha nii või naa. Aga kui enne viimast vooru on Serbia ja Eesti 14 punkti peal ja Sloveenia 11 peal, on Sloveenial veel lootus edasipääsuks, kui nad võidavad Serbiat kolme väravaga, kaheväravalise vahe puhul peaks nad lööma vähemalt 4 väravat, et Eestit edestada. Slo 3:1 võidu puhul oleks meil Sloveeniaga täpselt sama kolme meeskonna omavaheliste mängude väravate vahe ja siin oleks meile õige magusad need 5 võõrsil löödud väravat Serbia ja Sloveenia vastu, sest sel juhul arvestatakse just neid. Üheväravalise võiduga (või 2:0 või 3:1) jääks Sloveenia Eesti järel kolmandaks.

Aga selge on see, et siiski tuleks Põhja-Iirit võita, sest siis saame ka Serbia ühe või kahe viigipunkti puhul teisena edasi. Kõnelemata sellest, et viigipunkti proovides on kaotus kindlasti kiire tulema. Kõnelemata sellest, et Sloveenial on kindlasti ka lootusetus seisus pigem küllalt suur motivatsioon tahta kodus Serbiat võita. Ja emotsionaalselt tahetakse alati võitu niikuinii.

Samas Põhja-Iirimaa võitmine võõrsil oleks ka paras vägitükk, kuivõrd Itaalia ja Sloveenia tulid sealt maalt 0:0 viigiga tagasi, vaid Serbial õnnestus 1:0 võit saada.

Tõsi küll, kui Eesti saabki 16 punktiga 2. koha, ei taga see kindlasti otse edasipääsu, sest meie grupp on liiga ühtlane, et sealt oleks võimalik saavutada kõigi gruppide peale parim 2. koha tulemus. Isegi hoolimata sellest, et selles arvestuses läheks kaotus Fääridele maha.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home