Contra -Urvaste süda

Tuesday, May 20, 2008

ennekuulmatu jalgpallisalakuulaja

Elu 19. mai 1928
Ajakirjanikkud püüdsid salakuulaja kinni.
“Kandle” seltsi enneolematu sõjakavalus.
Võrus ei leidu enam inimest, kes ei teaks, et laupäeval 19. mail kell pool 7 algab enneolematu jalgpalli suurvõistlus ajakirjanikkude ja “Kandle” meeskonna vahel.
Nagu juba varemalt teatatud, algasid mõlema meeskonna harjutused varsti pärast väljakutse vastuvõtmsit “Kandle” seltsi poolt. Käesoleva ajani ei teadnud aga keegi täpselt meeskondade koossseisu. Nii ajakirjanikud kui ka “Kandle” selts hoidsid suures saladuses oma meeste nimesid, keda nad võidu saavutamiseks laupäeval välja panevad. Muidugi oli teada, et see või teine jalgpalli suurmeister võistlusest osa võtab ühes või teises meeskonnas, kuid üldpilt puudus.
Et ajakirjanikkude võitlusvõimet täpselt kindlaks teha, oli “Kandle” seltsi poolt eile õhtul enneolematu salakavalus tarvitusele võetud.
Ajakirjanikkude meeskond pidas eile õhtul hästi varjatud kohal viimast korda eelvõistlust. Võistluse lõpul säädis meeskonna kapten mehi ritta ja hakkas neid ülelugema, et selgusele jõuda, kui palju mehi võitlusplatsile maha jäänud. Meeskonnas pidi pääle kapteni 10 meest olema. Kapten loeb üks, kaks, kolm... üheksa, kümme, üksteist ning algab uuesti lugemist. Seda kordab ta kolm korda, siis sülgab ta oma kombe vastu kolm korda maa pihta ja ütleb tumeda häälega:
“Kaasvõitlejad, teie olete ühe mehe kaheks peksnud! Kümne mehe asemel on meil üksteist.”
- Kuidas? Mis? Ei ole võimalik! kostsid äritunud hääled. Igaüks hakkas teisele näkku vaatama ootuses oma sõpra kahes isikus näha saada. Kuid sääl selgus saladusline nähtus. Keegi hüüdis korraga: “Salakuulaja, võtke ta kinni!”
Meeskonna rivist tormas sel hetkel lageda platsi poole mees, keda salakuulajaks hüüti. Välgu kiirusega oli terve ajakirjanikkude meeskond “varbanäitaja” jälgil. Ta võeti kinni ja toodi tagasi. Siis selgus kõik. Kinnipeetu oli “Kandle” seltsi salaluuraja härra Bergmann. Keegi ei olnud tähele pannud, et tema kõik see aeg oli kaasa mänginud, seega tutvunedes meeskonna võimega.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home