Contra -Urvaste süda

Wednesday, September 15, 2010

Kaks vana uudist

Võru Teataja 16. september 1930
Orava tantsukeerises.
Kui vallavanema jalg on kerge…
Juba enam kui nädalapäevad kestavad Oraval tantsukursused, mis toimuvad tantsuõpetaja Narbuti juhatusel. Tantsukursusest võtavad osa kõik silmapaistvamad valla tegelased. Kursusest võtavad osa ka vallavanem ja vallasekretär.

Töörahva Elu 16. september 1950
„Suitsetamise ruum“
Suitsetamise ruume on olemas kahesuguseid. On ruumid, milles suitsetatakse kalu, sinke ja muid toiduprodukte. On aga ka ruume , millised on ette nähtud suitsetamiseks inimestele, see tähendab – suitsetajate ruum.
Kinoteatris „Mars“ on aga targalt ühendatud mõlemad ruumid ühiseks kambriks, kus saab nii üht kui teist toimingut teostada. Esimene mulje, mis sellesse ruumi astudes jääb, on vastu nägu paiskuv tihe suitsupilv. Sel ajal kui kodanik võtab taskust suitsukarbi ja tegeleb suitsu süütamisega – siis kui ta pole mitte just singiks suitsetatud – on tal vähemalt suitsu isu tükiks ajaks kadunud ja kattes käega suitsust kibelevaid silmi otsib ta meeleheitlikult ukseava.
Et antud olukorra põhjust taibata, pole vaja mingit erilist tarkust, kui vaid meenutada, et pliitidel, ahjudel ja teistel suitsutekitajatel on olemas vastav äratõmme korstna näol. Millegipärast on aga kino „Marsi“ ehitajad unustanud suitsetamisruumile ventilaatori muretsemata, lootes et kodanikud-suitsetajad suitsu oma kopsudega ruumist nagunii välja tassivad, nagu kilplased kotiga valgust tassisid.
See ebanormaalne olukord tuleks aga kino direktsioonil likvideerida veel enne talveperioodi.
P. Külm

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home