Contra -Urvaste süda

Sunday, May 25, 2008

Küll nad ka see aasta tulevad

Elu 26. mai 1928
Kunstnikud Võrumaale
Mitmed kirjanikud ja kunstnikud tulevad sel suvel Võrumaale
Kaunis Võrumaa loodus oma mägedega ja jõgedega ja järvedega on võitnud meie kunstnikkude ja kirjanikkude tähelepanu. Pea igal suvel on mõni neist Võrumaale suvitama sõitnud, kuigi suvikorteri saamin esiin põrmugu kerge ei ole – vastate suvimajade puudusel. Aastate eest suvitas Kasaritsas, Puigal kirjanik Fr. Tuglas paar suve järgimööda. Mineval suvel viibisid Kasaritsas suvitamas kunstnikud Ado Vabbe ja Jaan Vahtra. Lühemat aega viibisid siis Kasaritsas ka kunstnik A. Starkopf ja kirjanik A. Gailit.
Tänavu suvel tuleb Võru ligidale suvitama Jaan Vahtra Tartust. Ta on ehitanud omale Vagula järve randa vastava avara suvekorteri, mis koosneb eluruumidest ja ateljeest. Et välisilmaga ühendust pidada, selleks on kunstnik kaasa toonud oma suurejõulise raadioaparadi. Ka on ta muretsenud väikse mootorpaadi, millega mõnus Võru järvedel sõitusid teha ja kalastada.
Lühemaks ajaks kavatsevad tänavu suvel Võrru tulla kunstnik Nikolai Triik ja kirjanik Hendrik Visnapuu; viimase vend on teatavasti Võru koolides muusikaõpetaja.
Pääle selle tahavad käesoleval suvel Võrumaale tulla kirjanik August Gailit ja kunstnik Villem Ormisson.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home