Contra -Urvaste süda

Tuesday, July 06, 2010

Maradona sai, mida soovis?

Leidsin ajaloost Diego Maradona prohvetlikud sõnad pärast seda, kui Argentiina oli Saksamaale 1990. MM-finaalis kaotanud 0:1 pärast kergelt määratud penaltit:
0:4 kaotusega olnuks kergem leppida.
Numbripealt nii ta ennast väljendaski. Andres Musta kokkupandud suures MM-raamatus on igatahes nii kirjas. Ma ei viitsi raamatu pealkirja otsida, aga see just tuli praeguse MM-i hakul välja.

Üldiselt oli Argentiina too aasta väga kehva ja lõi vähe väravaid, aga kaitset õnnestus neil hoida ja niimoodi peaaegu maailmameistriks tulla. Ilmselt pärast tookordset uskumatut 0:1 kaotust Argentiinale kaheksandkikfinaalis otsustaski Brasiilia ründavast jalgpallist loobuda. Mäletan, brassid tõesti ründasid kõikaeg, aga Argentiinal oli vaja vaid Maradona ühte õigeaegset kõksu Caniggia suunas ja Brasiilia oli hävinud.

Labels:

3 Comments:

  • Kusjuures see võib isegi nii olla, et Brasiilia just pärast seda turniiri oma stiili veidi muutis. Muidugi - Ronaldo ja Rivaldo parimatel päevadel mängiti jälle üpris ründavat vutti.

    By Blogger kristian, at 5:30 AM  

  • Eks see vist sõltub treenerist peris palju, aga 1994 Brasiilia oli küll üsna kaitselembene. Finaalgi võideti, ilma et oleks mängust väravat löödud.

    By Blogger konnula contra, at 8:03 AM  

  • Olin 1986. ja 1990. brasiillastest üsna vaimustuses, aga enam ei ole see tunne taastunud, kui neil ka helgeid hetki on.

    By Blogger konnula contra, at 8:07 AM  

Post a Comment

<< Home