Contra -Urvaste süda

Thursday, April 22, 2010

Kaerajaani päev!

29. aprillil on rahvusvaheline tantsupäev ning taas kutsub Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Selts ühisele tantsimisele!
Seekord tantsime KAERAJAANI!
Ja see on järjekordne samm teel viia kerajaan Euroopasse.
29. aprillil kell 13.05 ja 19.05 kõlab Vikerraadio eetrist kaerajaani muusika ning kõik tantsusõbrad tantsivad igas Eestimaa nurgas kaerajaani.
Kaerajaani muusikat mängitakse raadiost nelja salmi jagu.
Võta tants videosse ning lae enda tutvustamiseks ja teiste rõõmuks Youtube’i üles. Lisaks eestikeelsele tutvustusele kirjuta ka "Cool Estonian folk dance Kaerajaan is going to Europe"
Siis leiavad selle üles teisedki rahvad peale eestlaste.
Et ükski kaerajaan internetisügavusse kaotsi ei läheks, laeme kõik nad ühte kohta. Selleks logi ennast Youtube’i sisse kasutaja ERRSKJ nime alt, mille parool on kaerajaan. Kiirusta oma tantsu üles laadimisega, sest kärmemaid tutvustatakse raadios vahetult enne õhtust tantsuvooru.
Kui Sinu rühm ei oska veel tantsu kaerajaan, leiad kirjelduse raamatutest Viron Vakka (Torop, 2008), Kontratantsud (Torop, 1995), Valimik Eesti Rahvatantse (Põldmäe; Tampere, 1938), Eesti Rahvatantsud (1953).
KUTSUME KÕIKI ÜLES LOOMA OMAPÄRASEID JA UUSI KAERAJAANI VERSIOONE NING INTERPRETEERINGUID! Kõikide uute kaerajaanide seast valitakse välja parimad, mis tulevad esitamisele ERRSi sünnipäevakontserdil detsembris 2010.
Teavita ka meid plaanitavast tantsimisest ka ette meilitsi: errs@errs.ee või telefonil 6015641.
Kaerajaan tantsitud, anna sellest teada kadri@errs.ee ning märgi ära KES tantsis, KUS tantsis, KUI PALJU inimesi tantsis ja MIS RAHVUSEST inimesed tantsisid ning KAS oli ka publikut, siis saame teha ka suurt kaerajaani statistikat.
Kaerajaanitamisest üldiselt saad veel lugeda:
http://www.errs.ee/index.php?id=11729 .
Lisaks saad liituda Facebooki gruppidega:
http://www.facebook.com/kaerajaan.euroopasse (peamiselt eestikeelne)
ja
http://www.facebook.com/group.php?gid=361689294380 (peamiselt inglisekeelne)
Ka nendesse võid kirjutada oma kogemusi tänavusest kaerajaanimisest, riputada videoid ja pilte. Ja kindlasti kutsuda ka sõpru.
Ühise tantsimiseni
Lisainfo tel 6015641

1 Comments:

Post a Comment

<< Home