Contra -Urvaste süda

Tuesday, April 13, 2010

Tallinna võrukestel 20 aastat seltsi

Laupäeval tähistas Talna Võro Selts 20. sünnipäeva. Juubeli tähistamisel Tallinna Puuetega Inimeste Kojas meenutas seltsi esimene president Ants Kõiv, kuidas esimeses Kaika suveülikoolis (1989) tuldi mõttele, et võiks Tallinnas elavate võrukeste ridu koondada ja järgmiseks kevadeks saigi selts valmis. Käsitööring, näitering Hüdsi ja naiste lauluansambel Liiso tegutsevad tänase päevani. Seltsi koosolekute ja muude tegevuste töökeel on mõistagi võru, ning asjaosaliste sõnul on see nende võrukeelset suhtlemisoskust tublisti parandanud.

Kahetunnises eeskavas esitas Liiso võrokestele armsaid laule (Minu lapsepõlve Võrumaa jt), näitering esitas põimiku meenutusi, kuidas elati vanasti Võrumaal. Väljas oli seltsiliste käsitöönäitus. Külakosti pakkusid teiste hulgas Tallinna setud ansambliga Hõpõhõim. Seltsi suuremaid eestvedajaid, toetajaid ja sõpru premeeriti armsa pehme vildist tänumedaliga.

Sõnavõttudes kõlas rõõmsate ja pidulike sõnade kõrvale ka murenoote – järjepidevust kandvaid noori on seltsi liikmeskonnas vähe. Sellega tuleb tublisti tööd teha, et nad Tallinna pealt üles leida. Eks esmajärjekorras koputati selles küsimuses 31 -aastase filmimehe ja lavastaja Jaanis Valgu südametunnistusele. Uhket musta kuube kandev Jaanis hoidis päevajuhina juubeli ohje kindlalt peos, esinedes laulupalas „Las mööduvad aastad“ ka väga veenvalt naiskoori eeslauljana.

Sünnipäevakringlilt 20 küünla puhumist toimetas korraga kogu Talna Võro seltsi 7-liikmeline „iistsaisus“ eesotsas esinaise Tea Nopriga .
MARGUS KONNULA

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home