Contra -Urvaste süda

Thursday, October 16, 2008

70 aasta eest ikka kirjutati neegritest sellise soojusega

Elu 27. aprill 1938
Neeger lõpetas ülikooli
Tartu Ülikooli arstiteaduskonna lõpetas neil päevil ainud ja Tartu Ülikoolis esmakordne neeger-üliõpilane R. William Whitfield


Elu 7. september 1938
Neegrid tulevad Võrru
Homme avataks turuplatsil mustanahksete „asula“.
Homme võivad võrulased näha esmakordselt haruldasi võõraid, kuna Võrru tuleb neli neegrit, kes esmakordselt esinesid paar päeva tagasi Tallinnas. Võrru tuleb üldse neli meesneegrit, kes on pärit Aafrikast, Senegaalist. Võrru tulevad neegrid viibisid möödunud aastal Pariisis maailmanäitusel. Nende Eestisse toomiseks moodustati vastav ühing, kuna vastutavaks korraldajaks on hra Ed. Kust, end. võrumaalane. Neegrite „asula“ lüüakse üles homme Võru turuplatsil ja avatakse õhtupoolikul rahvale näitamiseks. Ka reedel viibivad neegrid veel Võrus.
Nagu Ed. Kust tähendas, on neegrid võrdlemisi vähenõudlikud toidus. Nad söövad kõike peale musta leiva. Ka praegustes soojades ilmades ei löö neil „kananahk“ selga, küll aga tulevad neegrid asetada ilmade külmemaks muutumisel ruumidesse. Ainult üks neegritest oskab prantsuse keelt, kuna kolm räägivad ainult neegri keelt – bamborat. Neegrid esinevad kohapeal neegritantsudega dam-damide saatel, ja tutvustavad publikut oma eluviisidega.
Võrust lähevad neegrid edasi Riiga.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home