Contra -Urvaste süda

Saturday, May 03, 2008

Teeme ära minu silme läbi






Hommikul lipuplatsil oli esimene mõte, et võinuks isegi rohkem rahvast olla koos. Aga Sangaste vallas ei olnud ühtegi meeskonda. See oli halb ka selles suhtes, et me pidime Sangaste vallas ka koristama.
Ja meie tiimile sattus loosiga (arvuti tegi seda) ka Sangaste valla prügipesa. Mõtlesime, et alustame sealt, siis on hea enda valda tagasi tulla. Aga noh – kõigepealt otsisime õiget kohta pool tundi, lõpuks selgus, et ongi, hästi palju klaasikilde, ühe koha peal hakkasid mähkud ruulima, teate need pampersid, nende sisse tekib mingi ilge geelitaoline mass, selline mõte tekkis meil, et müüme maiustustevabrikule selle marmelaadi maha, las panevad suhkrut peale ja müüki! Pamperseid oli ühe kraaviperve peal nii korralikult lademes, nagu oleks sealsamas ligidal vabrik.
Ja siis leidsime veel hunniku ja veel ja veel ja veel, katkise kummipaadi, millega oli muide väga hea, praktiliselt ainuvõimalik liialt täis klaasikildude kotti vedada. Kotid said jah tihti liiga täis, sest ega neid meeletult palju ei olnud, eriti kehtis see just tugevamast materjalist kollaste klaasikottide kohta.
Ja oligi neli tundi algusest möödas ehk ametlik programm läbi ja meie oma tiimiga endiselt selle väikese maa-ala peal. Vahepeal jõudsime helistada, et ehk keegi teine saab Vaabina objektile minna, mis ka meie nimekirjas. Inimesed leiti.
Pärast supisöömist (Kaitseliidu tüdrukute tehtud hernesupp, nämma!!) läksime viisime ära supikeetmise pliidi, mis on seltsing Rohelise Urvaste oma ja läksime veel ühele objektile Ess-soo veerde. Mis sest, et ametlik programm oli läbi, aga äravedajad olid veel olemas ja konteiner ka veel alles, me tahtsime ikka ka oma vallas midagi ära teha, pealegi Ess-soo veeres, mis on meile nii oluline.
Kuivõrd ametlik programm oli läbi ja me polnud veel oma vallas mitte midagi ära teinud, ristisime selle „afterparty” irooniamaigulise nimega „Teeme midagigi ära” See prügihunnik ei olnud pealtnäha suur, aga nagu ikka – mitmekihiline. Mitu kotitäit sai. Lõpuks saime ka mõned kotid prügi, mis oli meil kahe aasta eest ostetud kohas siiamaani vedelema jäänud – küll ilusti kokku korjatud, kuid logistiliselt oli nende minema toimetamine meile üle jõu käinud.
Vot nii! Aga nii mõnelegi eraalgatuslikule talgule loodame see aasta veel jõuda.

Labels: ,

1 Comments:

  • Hei,
    armas on pilte ja kommentaare näha! Siin Kannelmäel oli paar päeva tagasi hoopis teistsugune rahvakogunemine - ikka perede ja seltskondade kaupa istuti piknikul, rahavst oli näha liikumas looduses, murul - kõik õitses ja õilmitses. Ja täpselt samasugusena leian ka päev hiljem looduslikud paiagad! Soomlastel ei tule pähegi enda järelt koristamata jätta, isegi kui inimesed on lõbusas tujus,ent mitte liialt - ei näe teist suhtumist, olgu noor või vana.

    No ma ei tea, millal jõuame meie, eestlased selleni - aga enne peab ka valitsus tasemel olema - jalutamisteed rajama, põõsaste alla lilled istutama - miskipärast non nii korras, et metsalilled ei taha kasvada - egas midagi, võib ja peab ka tihedas asustuses ning metsa ääres kaunis olema - isegi liiga!

    Loodame, et see on meilgi varsti nii, et prahti ei ole ja inimesed hoolivad oma ümbrusest. Kiitus kõigile, kes "ära teg´id".

    No nii, tehtud!!!

    By Blogger ellam, at 9:16 AM  

Post a Comment

<< Home