Contra -Urvaste süda

Monday, March 23, 2009

Ajalehtede kuri omavaheline andmine

Elu ja Võru Teataja olid 80 aastat tagasi Võrus vihased konkurendid. Erinevate poliitiliste jõudude häälekandjad.
1935. aastal tõrjuski Pätsu "Elu" oma konkurendi välja. Eks seal vist jõudu kasutati. Aga siin üks artikkel, kus Elu päris kõvasti Võru Teatajat sakutab.


Elu 23. märts 1929
Libedale teele sattunud
Üldse imestab meid, kuidas leht, kellel põllumajanduslistes küsimustes asjatundlikud kaastöölised puuduvad, julgeb käsitama hakata alasid, millest tal mõhkugi aimu pole. aastate jooksul ei ole ta julgenud oma kaastööliste nimekirjagi avaldada, kuna selles ei leidu ühtegi põllumajanduslise haridusega isikut.
Loomulik, et sarnases seisukorras tarvis ennast aidata ja oma lugejatele näidata, kasvõi võltsimise teel, et vaat, meie oleme alles põllumajanduses asjatundjad, aga nendel sääl “käib ikalduslaenu käsitamine üle jõu”.
“Võru Teataja” sisu räägib iseenese eest, nagu ta ise seda reklameerib, ja leht, kellel aimu ei ole, nagu ta ise seda tõendab oma lihtsameelsuses, ringkirjas, mis puudutab põllumajandust, jätku parem põllumajandust kõrvale ja siirdugu aladele, mis talle ja ta erakonnale lähemad. Möödunud suvel hakkaski “V. T” äratooma kiriklisi jutlusi. Ta võiks seda ka nüüd jatkata.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home