Contra -Urvaste süda

Tuesday, November 10, 2009

20 aastat Contra luulet


17. novembril saab täpselt 20 aastat sellest, kui Contra kirjutas luuletuse „Miks me ei jõudnud kommunismi?”, millest sai pika ja järjepideva pegasuse-lennu avapauk. Tänaseks peaks luuletusi olema juba 5000 ringis, luuleraamatuid ligi paarkümmend.
Sellel puhul on just 17. novembril kell 15 Võrumaa Keskraamatukogus väike luule- ja meenutusteõhtu „20 aastat Contra luulet”, mis ka juba väike traditsioon, sest 5 ja 10 aastat tagasi samal kuupäeval olid luuleõhtud Tartus ja Tallinnas. Tähtpäeva-luuleõhtu erineb tavalisest eelkõige sellepoolest, et ettekandmisele tulevad vähemtuntud tekstid.
Aastapäeva puhul on ilmunud ka omapärane Contra luulekogu „Contra aastahing”, mida saab muide kalender-märkmikuna kasutada, igal nädalal on oma luuletus, mõnel ka mitu.
Veel paar nädalat kestab juubelituur koos Pööloy Gläänzi ja Aadu Sitapea V Kolonniga, kellel samuti möödub tänavusel aastal 20 aastat tegutsemise algusest. Esineme 13. nov Valga Rockiklubis , 21. nov Pärnu Dekadenzis ja 27. nov Viljandi Puhtas Kullas. Lisainfo tuuri külalisbändide kohta http://www.dekadendz.ee/plakatid/tuur_yld.pdf

Labels:

4 Comments:

Post a Comment

<< Home