Contra -Urvaste süda

Friday, July 27, 2007

spordiuudised 1927 2. august

Lendav oda poisikesele rinda.
Tartu spordiväljal juhtus möödunud reede õhtul kurb õnnetus. Sportlane G.K heitis oda. Ühe viske ajal jooksis üks poisikestest odaviske piirkonda ja nii õnnetult, et lennult täie hooga tulev oda talle rindu tungis. Poisikene tõmbas oda rinnust ja minestas. Otsekohe toimetati haavatu linna haigemajja, kuid teel heitis ta hinge.


Võru jalgpalli katastroof Lätis.
Soodustatuna vahekohtunikust hävines Võru meeskond Läti-Valgale 8:2 ja 6:0
Ennenägemata toores mäng. Võru meeskonnal vigastusi.
Naabrid-lätlased loopisid meie meeskonda kividega.
K.L spordiklubi esineb valju protestiga.

Ettenägemata põhjusel pidi reede õhtul Võru jalgpallimeeskonna sõit Läti-Valka ära jääma, kuid hilja õhtul suudeti takistused kõrvaldada ja meeskond sõitis välja 30. juuni hommikul, et kohata samal, kui ka järgmisel päeval Läti-Valgaga.
Viimane meeskond on praegu heas vormis; olles Põhja-Läti meister, lõi ta alles hiljuti N. F. R. B garnituuri 4:2, Volmarit 9:2 jne.
Et võimaldada noortele võistluspraksistesines Võru meeskond esimesel päeval 5 reserviga. Mäng algas eestlaste surumisega ja kuuendal minutil fikseeris Võru paremäär peaga 1:0. Selle tasusid lätlased of side’ist ja kuni poolakjani tõstavad nad seisu 3:1 oma kasuks.
Teisel poolajal jatkub endine mäng ja lõpuvileks on lätlaste võit 8:2.
Teine mäng on eelmise täielik koopia, lõpuseis 6:0 (3:0)
Mõlemad mängud võitis valklastele nende vahekohtunik, kes lätlasi vabalt määrustevastaselt mängida laskis, kuna aga võrulastele iga minut ebaõiglaselt takistusi tegi.
Nii anti esimesel päeval Läti-Valga kasuks neli penalty’d, millest üks mööda löödi, järeljäänud likvideeris õnnelikult Võru väravavaht. Vähemalt pooled väravad saavutati puhtalt of side’ist.
Valkalased mängisid ennenägemata toorelt, peaaegu kõik võrulased lahkusid väljakult poolvigastena. Mida ei suutnud mängijad, seda täiendas publik, väljalt lahkudes tuli liikuda puude varjus, et ennast peasta järelevuhisevatest kividest. Korraldajad aga vaatasid pealt ja muigasid “sõbraliku vastuvõtu” üle.
Ei saa salata siiski Võru forwardite saamatust, kes tegelikku keskvälja ülekaalu väravateks märkida ei suutnud., kuna võimalusi selleks leidus.
Kuuldavasti esineb Kaitseliidu spordiklubi Eesti jalgpalli liidu ees protestiga kohtuniku kui ka vastuvõtu üle.
-va

0 Comments:

Post a Comment

<< Home