Contra -Urvaste süda

Sunday, June 28, 2009

Meiekandimehe praktiline leiutis

Elu 28. juuni 1939
Ümbrik avajaga juulis turule
Vastse-Antsla mehe praktiline leiutis.
Käesoleva aasta alguses võttis Vastse-Antslas elutsev Tõnu Laidla patendi praktilisele kirjaümbrikule avajaga. Nüüd on leiutis niivõrd viimisteldud, et leiutaja võib hakata mainitud artiklit massiliselt tootma. Asi on iseenesest võrdlemisi lihtne: ümbrikuavajaks on ümbrikusse paigutatud nöörikene, mis tõmbamisel rebestab küljelt ümbriku säästes niiviisi lahtilõikamise vaeva.
See leiutis on eriti tervitatav selliste asutiste poolt, milledel on tegemist suure postiga.
Avajaga varustatud ümbrikud ei tule ostjaskonnale sugugi kallimad kui tavalisedki. Müügile tuleb see uudisartikkel kuuldavasti juuli keskel.
Leiutaja valmistab neid ümbrikke praegu kodusel teel poolmehaniseeritult umbes 2000 päevas. Vilunult võib aga tema saavutada 3000 normi.
Käesolev patent on praegu leiutajal esimene. Küll on tal praegu käsil uue idee rakendamine kosmeetikavallast, mille turustamine aga käesoleval hooajal ei teostu, kuna vastav hooaeg möödub varem.

Labels: , ,

2 Comments:

  • Tere-tere, Contra!
    Nägin kodukohas teadetetahvlil kuulutust Nava Lava Festivali kohta. Tekkis küsimus, mida täpsemalt kujutab endast Mulgimaa ja Võrumaa teine sõpruskohtumine pilaluules? :)

    By Blogger liisaandra, at 12:31 PM  

  • Lihtsalt mulk ja võrukene hakkavad sõbralikult üksteise alla luuletusi tulistama

    By Blogger konnula contra, at 12:52 AM  

Post a Comment

<< Home