Contra -Urvaste süda

Thursday, March 13, 2008

Imeloom leiti

Võru Teataja 15.märts 1928
Salla puuraiujad püüdsid kinni lendava orava.
Läinud laupäeval tabati Eestis seni tundmata imeloom. Loomakest õnnestus kinni püüda täiesti vigastusteta ja ta elab praegu Salla 6 kl. algkoolis, koolijuhataja hoole all.
Läinud laupäeval märkasid Salla Mehu talu sulased puusaagimisel iseäralist halli loomakest, kes haruldase julgusega mehi silmitses. Mehed soovisid teda käsitsi kinni püüda. Talle roniti puu otsa järele. Loomakene taganes järk-järgult kõrgemale ja jäi peatuma kõrgele puu latva. Nüüd püüti teda maha raputada, kui kõikide imestuseks lendas loomakene 5-6 sülla kaugusele veel kõrgemale puu ladvale. Ka sealt püüti teda hirmutada. Lõppeks väsis loomakene ja puges ühte puutüvesse varju. Augule pandi prunt ette ja loomakene oli käes.
Praegu hoitakse lendav orav Salla algkoolis. Loom sarnaneb täiesti oravale, kuid on sellest hulga väiksem ning hele-vesihall. Tiivad kinnituvad esimestele jalgadele. Lennunahad on üleni halli karvadega kaetud ja eest kuni 7 sm laiad.

Labels:

3 Comments:

  • Kuna lendoravad on range looduskaitse all, siis taoline hetkeemotsiooni ajendil käitumine, "püüame orava kinni!" ei tee nüüd küll au ühelegi täiskasvanud inimesele, kel mõistust vähegi peas.

    By Anonymous Anonymous, at 11:38 PM  

  • päris kurb lugu ju

    By Blogger kristjan, at 3:33 AM  

  • parem mõistus peas.
    kui lend orav peos.

    By Blogger (eevo), at 11:33 AM  

Post a Comment

<< Home